Esküvői fotózás trendek 2022-ben- Viki és Gábor története

Az esküvői fotózás, mint minden iparág, ez is évről-évre fejlődik. A következőkben Viki és Gábor Nagy napján keresztül mutatjuk be, az esküvői fotózás világában fellelhető aktuális trendeket. Lássuk!

A Letil Kúria páratlan helyszínt, és hangulatot kínál azoknak a szerelmes pároknak, akik kedvelik a romantikát. A klasszicista jegyek keverednek a barokkal, és egy cseppnyi bohém hangulattal. Tökéletes alapanyag volt Viki és Gábor esküvői fotóihoz. 

Most nézzük meg az aktuális esküvői fotózás trendeket, amiket bevethetsz vagy épp kizárhatsz, ha a Nagy Napról van szó! 

1. A lazább esküvők

A hagyományos, formális esküvők napjai kezdenek leáldozni, és egyre több a laza és bohém esküvői ceremónia, amelyből várhatóan egyre több lesz. A párok igyekeznek lazább és társaságiasabb módon ünnepelni, a hangsúlyt az emberekre és a vendégekre helyezik, és kevésbé a részletekre.

Ahogy a fotókon is láthatod, a pár a letisztult eleganciát részesítette előnyben, mégis a kék színek játékával becsempésztek egy kis játékosságot is a helyszínbe. A mesevilág teljesen új szintre emeli a fotókat, amelyeken látszik, hogy menyasszony, és a koszorúslányai mennyire önfeledtek!

Ugyan ez nem egy konkrét fotózási trend, mégis változást hoz az esküvői iparban és a párok által kívánt esküvői stílusban. A magas költségek és az esküvőkre fordított nagy összegek miatt a párok tudatosabbak, és úgy szeretnének egy szép és élvezetes napot létrehozni, hogy az ne kerüljön egy kisebb vagyonba. 

Ez a stílusváltás és a nyugodtabb hangulat elvezet minket az első fotográfiai pontunkhoz, a dokumentarista fotózás növekedéséhez.

2. Dokumentarista esküvői fotózás

Elmúltak a hagyományos esküvői fotózás napjai a sok beállított fotóval. Az idei évben már minden lehetséges, akár a családi felvételek kombinációjával. Minden a természetes pillanatokról szól, az őszinte felvételekről és arról, hogy az emberek csak élvezik az esküvő napját. 

A legmeghatóbb pillanatok egyike volt, amikor Vikiék átadták a szülőknek az ajándékukat. 

A dokumentarista esküvői fotózás nagyon népszerű stílus, amely megragadja azokat az apró részleteket mint, az érzelmeket az arcokon, a gyönyörű pillanatokat és a felbecsülhetetlen reakciókat.

3. Második fotós, videós

Látjuk, hogy egyre több és több pár keres egy második fotóst az esküvőjükre, így a fotókon még részletesebben lehet rögzíteni akár azt is, ahogy a vőlegény és a menyasszony, hogy készülődnek. A párok egyre inkább tisztában vannak a fotózás fontosságával, ezért igyekeznek minden pillanatot megörökíteni.

Utolsó előkészületek a bevonulás előtt.

Azok a párok, akik osztoznak a különleges pillanatok megörökítésének fontosságában, egy mini filmet is szeretnének készíteni. A videósok egyre népszerűbbek a párok körében, akik újra át szeretnék élni a nagy napjukat.

4. Az első pillantás 

Ez a népszerű esküvői trend még mindig tart, és szinte kötelező minden esküvőnél. 

A vőlegény első pillantása a menyasszonyra minden pénzt megér. Vagy akár az édesapa pillantása, amikor bekíséri lányát az oltárhoz. Vagy, amikor az örömanya megöleli szeretett fiát. Ezek mind csodálatos pillanatok, amelyeket érdemes megörökíteni az esküvői fotózás során. 

Gábor pillantása mindent elmond, ahogy az a fotón is átjön.

5. Unplugged ceremónia

Egyre több pár igényli, hogy unplugged szertartást tartsanak az esküvőjükön. Se fényképezőgép, se telefon, se iPad, csak a vendégek legyenek ott és megéljék együtt a pillanatot.

Az biztos, hogy ezen a bulin senki nem vette elő a telefonját. 🙂

6. Közösségi média

A közösségi média manapság mindannyiunk életében jelen van. Sokan naponta használják és annyira népszerű, hogy néhány pár számára frusztráló lehet, ha a menyasszonyról, a ruhájáról, és a vicces selfikről posztolt fotókat az egész közösségi médiában közzéteszik, még mielőtt a nap véget érne. Népszerű trend és kérés, hogy a vendégeket arra kérik, hogy ne posztoljanak semmit, amíg a nap véget nem ér. Ha azt akarod, hogy a vendégeid élvezzék és ünnepeljék veled a napot, akkor emlékeztesd őket erre, és arra, hogy van fotósotok, aki megörökíti a legszebb pillanatokat.

Persze ott a másik oldal is. Néhány pár szeretné látni a vendégek által készített fotókat, és valójában örömmel fogadják őket, ezért lehet, hogy látni akarják az összes fotót, amit az emberek az esti fogadásról készítettek. A közösségi médiát használva megpróbálkozhatsz egy személyes esküvői hashtag kialakításával, hogy a vendégek feltölthessék a fotókat a Facebookra vagy Instagramra. Ez segíthet megtapasztalni az esküvődet az ő szemszögükből.

7. Selfie fotók

Számos pár "selfie állomásokat" állít fel barátaik és családtagjaik számára egy szép háttérrel együtt, hogy lefényképezhessék magukat, amint jól érzik magukat az esküvőn. Ez egy költséghatékony megoldás, és lehetővé teszi, hogy a vendégek szerves részévé váljanak az ünnepségeknek.

8. Fotó az eljegyzésről

Nem egészen esküvői fotózás, de egyre több leendő vőlegény alkalmaz fotósokat a lánykérés dokumentálására, hogy a pillanatot megörökíthesse és sokszorosan átélhesse a pár, valamint megoszthassa a családdal és a barátokkal.

Ez a trend gyorsan növekszik az esküvői fotóiparban, és ez egy nagyszerű módja annak, hogy újra átéljük a pillanatot, amikor térdre ereszkedünk, és lehetővé teszi számunkra, hogy lássuk a partnerünk reakcióját, miközben gyönyörű fotókat is készítünk a pillanatról.

9. Drónos esküvői fotózás

Ez a trendi technika magában foglalhatja csak a menyasszonyról és a vőlegényről vagy az egész násznépről készült felülnézeti felvételeket. Ez egy hatékony módja annak, hogy a fotós megörökítse a nap hangulatát és izgalmát.

Emellett a fotósnak különböző szögekből és nézőpontokból is lehetőséget ad a munkára, ami optimalizálja a felvételek vonzerejét. Manapság egyre több fotós kínálja ezt a szolgáltatást a csomagajánlatban. 

10. Fizikai album

Az esküvői albumok visszatértek, és minden bizonnyal népszerűbbek, mint valaha. Egy nagyszerű módja annak, hogy a fotósod egy gyönyörű albumot készítsen a napodról, olyan fotókat összeválogatva, amelyek egy történetet mesélnek el.

Egy esküvői fotóalbummal újra átélheted a Nagy napot! Bármikor leülhetsz vele egy csésze kávé társaságában, és gyönyörködhetsz a fotókban. 

11. Day-after fotózás

Az esküvők általában mindig kaotikusak és stresszesek. Sokszor olyan dolgok merülhetnek fel, amelyekre az esküvői fotósnak nincs ráhatása (pl. részeg násznép, időhiány, világítási problémák stb.), és ez korlátozhatja a felvételeket, amelyeket "aznap" készíthetnek.

Ennek eredményeképpen a day-after fotózások egyre népszerűbbek sok esküvői pár körében. Ráadásul a day-after fotók azt is lehetővé teszik a fotósok számára, hogy az esküvő helyszínén kívül egy másik helyszínen fotózzák a boldog párt, és a fotósnak további időt adnak arra, hogy megtalálja a legkívánatosabb felvételeket.

Reméljük, hogy az összefoglalónkból neked is sikerült ötleteket gyűjteni! Weboldalunkon további ötleteket meríthetsz portfóliónkból. 

Van már elképzelésed a Nagy napot illetően? Bizonytalan vagy, hogy milyen fotókat szeretnél? Mi segítünk megvalósítani elképzeléseidet! Kérj ajánlatot még ma, és mi hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot! 

További Képek: