10 ok, amiért fontos a profi esküvői fotózás

Ada és Peter története

A professzionális esküvői fotózás minden esküvő elengedhetetlen része, hiszen mindent meg kell örökíteni, ami az esküvő napján történik. Míg az olyan tárgyak, mint a virágok, a dekoráció és az öltözék az esküvő napja után elhervadnak vagy raktárba kerülnek, addig az esküvői fényképek olyan tárgyak, amelyek fennmaradnak az utókornak az ünnepség után is, hogy emlékeztessenek a Nagy napotok minden egyes részletére. 

Most egy meghitt, és egyben szórakoztató norvég-magyar esküvő fotóin keresztül segítünk végigvinni a legfontosabb pontokon, és persze mesélünk is egy kicsit! 

Íme 10 ok, amiért érdemes profi esküvői fotóst felbérelned, ahelyett, hogy egy barátodat vagy egy amatőrt választanál a Nagy napod dokumentálására!

  1. Egy profi pontosan tudja, mit csinál

Egy tapasztalt esküvői fotós pontosan tudja, hogy az esküvőtök napján mit kell tennie. Tudja, hogy mikor kell megérkeznie, mit kell viselnie, milyen kulcsfontosságú pillanatokra kell figyelnie, és hogy mi néz ki jól és mi nem. A profik azt is tudják, hogyan kell alkalmazkodni az időjáráshoz és a fényviszonyok változásaihoz. 

Ada és Peter szeretett volna pár fotót kint a szabadban, viszont Norvégia híres a változékony időjárásáról, így az esküvői fotózás előtt egyeztettünk a párral, és a szolgáltatókkal, hogy mindenképp legyen egy B terv akkor is, ha elered az eső!

Persze az időjárási tényezők mellett ott van az általános szabály is, hogy egy tapasztalt esküvői fotós megnyugtat azzal a tudattal, hogy az emlékeidet olyan valaki örökíti meg, aki tudja, mit csinál. Ez a nyugalom lehetővé teszi, hogy Te 100%-ban csak az esküvődre fókuszálj, és együtt ünnepelj azokkal, akiket szeretsz.

A násznép már lelazult, Ada pedig kifejezetten boldog, hogy túl vannak a szertartáson. 🙂

2. Minőségi fotók

A Nagy napon mindenképp a legjobbat szeretnéd magadnak és leendő házastársadnak is. Egy profi esküvői fotós több órányi gyakorlást és tanulást fektetett abba, hogy kifejlessze a profi esküvői fotózás szükséges készségeit. Ha olyasvalakit alkalmazol, aki időt szánt arra, hogy csiszolja a készségeit és fejlessze a stílusát, az garantálja, hogy kiváló minőségű képeket kapj kézhez. Azzal, hogy egy tapasztalt fotóssal dolgozhatsz, olyan valakit kaphatsz, akiben megbízhatsz, hogy vezessen Téged, és segítsen olyan esküvői fotókat készíteni, amilyeneket szeretnél. 

Ne feledd: az esküvői fotózás nem csupán képek gyűjteménye. Ezek fontos emlékek! Mi azért vagyunk, hogy ezek az emlékek olyan formában jelenjenek meg a fotókon keresztül, ahogy azt ti elképzeltétek.

Meghitt pillanatok a csodálatos norvég naplementében.

3. Az esküvői képeid egy életre szólnak

Az esküvői képeid évtizedekig, sőt generációkon keresztül megmaradnak. Gyermekeitek, unokáitok és ajövőbeli generációk fogják látni ezeket a képeket a családotokban. Ez még egy okkal több, hogy olyan fotóst alkalmazz, aki tudja, mit csinál, hogy a képeid kiállják az idő próbáját. Ezek a fotók nemcsak egy életen át tartanak, hanem értékes emlékeket rejtenek magukban, amelyekre könnyen vissza tudtok emlékezni bármikor.

A legszebb pillanatok pedig mindig spontán jönnek. Akár a szertartásról, akár a beszédről legyen szó- ezeknél a momentumoknál mindig készenlétben állunk. Soha nem lehet tudni, hogy éppen mi sül ki abból az adott helyzetből. 🙂

A családtagok, és a barátok jókívánságai után jöhet a koccintás!

4. Kevesebb stressz, több ünneplés

Egy tapasztalt esküvői fotós kézben tartja az esküvőt, és tisztában van a forgatókönyvvel. Tudni fogja, hogy a tervezés során megbeszélje veletek a szükséges elemeket, és az esküvőd napjára felkészülten érkezzen. Így nem kell aggódnod az esküvői fotóid miatt, mert a fotósod fedez téged, és bízhatsz benne, hogy jól örökíti meg a legszebb pillanatokat anélkül, hogy a nap folyamán folyamatosan emlékeztetnéd őt.

Neked csak annyi dolgod van, hogy jól érezd magad, mi pedig gondoskodunk róla, hogy a legnagyobb buli közepén is elkapjunk egy-két vidám pillanatot!

Ki mondta, hogy a norvégok nem tudnak mulatni? 🙂

5. Egyszer van ilyen alkalom!

Az esküvőd napja csak egyszer történik meg az életedben, és ennek a csodálatos napnak számos pillanatát nem lehet megismételni. Miért ne fektetnél be a legjobbba, amit csak kaphatsz? Lehet, hogy kompromisszumot kell kötnöd az esküvői költségvetés más, alacsony prioritású tételeiben, hogy biztos lehess benne, hogy az esküvődről megőrzött legszebb emlékekkel távozol. Az esküvői fotózás azonban olyasvalami, ami veled lesz, és veled marad, amikor az esküvőd napja már véget ért.

Az újdonsült házaspár meghitt, és vidám pillanatai a lagzin. 

6. Megbízhatóság

Az esküvői fotósodnak felelősségteljesen kell hozzáállnia a munkához, és mindent meg kell tennie, hogy megbízható és pontos legyen. Nem azért vagyunk ott, hogy szocializálódjunk és bulizzunk (bár élvezzük, amikor összebarátkozunk a párokkal és megismerkedünk a vendégekkel!), de tisztában vagyunk azzal, hogy a mi feladatunk az, hogy a lehető legjobb esküvői képeket készítsük el nektek. Olyan emberre van szükséged, aki komolyan veszi ezt a felelősséget, és arra törekszik, hogy a lehető legjobb esküvői fotózási élményt nyújtsa számotokra.

Együtt a “kis” család. Ada önfeledt mosolya többet mond minden szónál.

7. Egy profi tudja, mire számíthatsz

Az esküvői fotósodnak tudnia kell, hogy milyen kritikus pillanatokra kell figyelnie és mikor. Ha profi fotóst bérelsz fel, az azt is jelenti, hogy számíthatsz rá, hogy irányít és instruál a pózokkal kapcsolatban. Mindenki jól akar kinézni az esküvői fotóin. Egy tapasztalt fotós nem fog habozni, hogy útmutatást és élményt adjon a folyamat során.

Nekünk is az a célunk, hogy ne feszengjetek a közös családi fotó elkészítése közben, hiszen minden érzés átjön egy-egy képen keresztül. Megvannak a jól bevált trükkjeink, amikkel csodálatos képeket tudunk készíteni még a zárkózottabb rokonokról is. Csak mondd, hogy csííííz! 🙂

8. Biztonság, és elkötelezettség

A profi esküvői fotósok szerződésekkel érkeznek, biztosítva, hogy azt kapod, amit az esküvői csomagjukban ígérnek. Ez lehet az órák-, vagy a benne foglalt elemek száma, vagy akár a képek száma is. Szerződés esetén nyugodt lehetsz, ha tudod, hogy a fotósod elkötelezett a megállapodásod betartása mellett.

Peter, és a násznép már igazán oldott hangulatban. 

9. Prémium lehetőségek

Az olyan prémium minőségű nyomtatási lehetőségek, mint a bekeretezett fényképek, a faliképek és az esküvői albumok a lehető legtöbbet hozzák ki az esküvői fotókból. Ezek a kiegészítők hozzájárulnak ahhoz, hogy ne csak digitális formában őrizhesd meg az esküvőtök emlékét. Ha nem szeretnéd, hogy az esküvői fotóid valahol egy merevlemezen felejtve maradnának, akkor egy esküvői fotóalbum szuper választás lehet! 

10. Ne hagyd, hogy elvesszenek a pillanatok!

Gyakran látjuk akár a közeli ismeretségi körünkben is, hogy a házaspár megbánja, hogy nem bérelt fel egy profit a Nagy napra.Az esküvő napja nagyon gyorsan el fog múlni, és egy komplett esküvői fotósorozat segít visszatekinteni a felejthetetlen pillanatokra. Ez egy olyan dolog, amire érdemes áldozni, hiszen ez az egyetlen olyan dolog, ami megmarad az esküvőtök során.

Ha nem bérelsz fel egy profi fotóst, akkor előfordulhat, hogy rengeteg elveszett részlet kimarad a fotózás során. Az, hogy egy tapasztalt esküvői fotós képes megörökíteni a részleteket, és teljesen elmesélni az esküvőtök történetét, olyasvalami, amire egy tapasztalt esküvői fotós képes!

Reméljük, hogy az összefoglalónkból neked is sikerült ötleteket gyűjteni! Weboldalunkon további ötleteket meríthetsz portfóliónkból. 

Van már elképzelésed a Nagy napot illetően? Bizonytalan vagy, hogy milyen fotókat szeretnél? Mi segítünk megvalósítani elképzeléseidet! Kérj ajánlatot még ma, és mi hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!