Esküvői fotózás a Nagy Napon 

Hogyan találd meg a legjobb fotóst?

Gréti és Dávid története 

Megtörtént a várva-várt eljegyzés, és már az esküvő szervezésén gondolkodtok? Az biztos, hogy a profi szervezés sok mindenen múlik, és egyáltalán nem mondható egyszerű feladatnak, ami a szolgáltatók összeegyeztetését illeti. A legjobb catering, a legjobb zenekar, és a legjobb helyszín megtalálása mellett olyan tényezők sem utolsók, mint a profi esküvői fotós. 

Ő az, aki segít megörökíteni a legszebb pillanatokat még akkor is, amikor ti a torta szeletelésével vagy a násznép szórakoztatásával vagytok elfoglalva. Éppen ezért az esküvői fotózás milyensége nagyon is számít a Nagy Napon. Most összegyűjtöttük azokat a pontokat, amelyek hozzájárulhatnak ahhoz, hogy megtaláld a legjobb esküvői fotóst! 

1. Ismerd meg a nagy napod tervét és idejét!

Ha például biztosan tudod, hogy kerti lagzit szeretnétek sok-sok csillárral és hangulatvilágítással, akkor érdemes lehet felkészülni arra, hogy az esküvői fotózás milyen hangulatú is lesz. Ha a fogadás például éjszaka történik, az azt jelenti, hogy egy olyan fotósra van szükséged, aki az esti fotókban profi! Megfelelő kiegészítőkkel, világítással rendelkezik annak érdekében, hogy a fotók tökéletesek legyenek. Összességében a természetes és mesterséges fényben egyaránt jártas fotós kiválasztása alapvető fontosságú a Nagy Nap szempontjából.

A Le Til Kúria minden napszakban csodálatos. Tökéletes esküvői helyszín.

2. Ismerd meg jól a teret és a helyszínt, és válassz olyan fotóst, aki képes ezeken a határokon belül dolgozni!

Sok esetben lehetnek kihívások a helyszínnel kapcsolatban. Ha egy olyan helyszínt választasz, ahol kinti és benti fotózás is várható, akkor érdemes olyan fotóst keresni, aki kisebb zárt terekben is képes csodálatos fotókat készíteni, és kint a szabadtéren, a nyári napsütés idején is. Amikor esküvői fotóst keresel, nézd meg a portfólióját, hogy milyen típusú helyszíneken dolgozott már. Hasonlóak a tiédhez? Esetleg már dolgozott közvetlenül az adott helyszínen? A tapasztalat itt kulcsfontosságú lehet!

Gréti és Dávid esküvőjét nagyon szerettük. A Le Til Kúria az egyik kedvenc esküvői helyszínünk, ahol már számtalanszor fotóztunk, így ismertük a legszebb helyszíneket, és tisztában voltunk a hely adottságaival is. Ha új helyszínre érkezünk, akkor fontosnak tartjuk feltérképezni a helyszínt az esküvő előtt a tökéletes végeredmény érdekében. 

Készülődik a gyönyörű menyasszony. 🙂

3. Figyelj a fotós stílusára!

A legtöbb fotósnak megvan a maga stílusa, viszont képes kompromisszumot kötni, és meghallgatni a pár elképzeléseit. Mielőtt kiválasztanád az igazit, érdemes a fotósnak elküldeni az általad kiválasztott inspirációs fotókat. Ez azért is fontos, hogy lásd, mennyire áll hozzá közel a ti elképzelésetek. Mindemellett a fotós utómunkájára is érdemes odafigyelned! Letisztult megközelítéssel dolgozza fel a képeket, vagy inkább vintage vagy fekete-fehér stílusban? Ezeket mind érdemes tisztáznotok már az első találkozó során, hogy az esküvői fotózás gördülékenyen menjen. 

Számunkra fontos, hogy az esküvői fotózás során minden igényt kielégítsünk, ezért gyakran kombináljuk a színes és fekete-fehér fotókat. Bizonyos képeknek teljesen más hangulatot kölcsönöznek a színek különböző változatai. 

Gréti rajtra készen várja, hogy oltár elé vonulhasson. 

4. Hogyan fogod felhasználni a képeket?

A képek mellé szeretnél valami egyedit, ami időtálló? Olyasvalakit keresel, aki nemcsak gyönyörű képeket készít, hanem lélegzetelállító albumokat is tervez? Manapság az albumoknak egyre nagyobb divatja van, ráadásul így a fotóitok örökre megmaradnak az utókornak is. 

Amíg a lányok lelkesen készülődnek, addig a fiúk megmártóztak a medencében.

5. Vedd figyelembe a költségvetést!

A költségvetést sajnos mindannyiunknak figyelembe kell vennünk, amikor fotóst választunk. Ennek ellenére ne feledd, hogy ha a nagy bulinak vége, az egyetlen dolog, ami megmarad, az a fotóid és egy ruha, amit valószínűleg soha többé nem fogsz viselni. A fényképek segítenek emlékezni a Nagy Napra, ahogyan az megtörtént, és még azokra az eseményekre is, amelyekről nem is tudtál. Nincs is annál jobb élmény, amikor az esküvő után visszanézitek a közös fotókat, amik tele vannak vicces, és megható pillanatokkal! 

Tehát amikor a költségvetést mérlegeled, ne feledd, hogy bármilyen drága is a ruha vagy a helyszín, az egyetlen dolog, ami megmarad, azok a csodálatos fotók, így az esküvői fotózás milyenségét nem szabad félvállról venned!

Véget ért a fürdőzés, kezdődhet az öltözködés! 

6. Védd magad és a fotósod - írjatok szerződést!

Ha fotóssal dolgozol, győződj meg róla, hogy van szerződés! Nézd át alaposan, hogy pontosan tartalmazza-e, mire számíthatsz a nagy napon? Hány óra az esküvői fotózás időtartama? Hány fotót tartalmaz a csomag? Miben állapodtatok meg? A szerződés aláírásával biztosítod, hogy a fotósod nem lesz stresszforrás az esküvő napján. 

Fedezd magad, és csak akkor dolgozz igazi profival, ha fontosak számodra az esküvődről készült fotók! Ne dolgozz olyan esküvői fotóssal, akinek nincsenek referenciái és tapasztalata, különben a végén megbánhatod a döntésedet!

Az izgatott pár, a szertartás előtti pillanatokban. 

7. Kerüld el a Pinterest inspirációk felhalmozását! 

A Pinterest az egyik legjobb módja annak, hogy inspirációt gyűjts az esküvői fotózás kapcsán. Viszont néha meg kell húznod a határokat!  Bízz abban, hogy a fotósodnak megvan a készsége és a tudása ahhoz, hogy megörökítse a fontos pillanatokat! Ne áraszd el 200 inspirációs fotóval! Persze van néhány nagyon jó ötlet, amiket érdemes megmutatnod a fotósodnak, de jobb, ha rábízod a munka kreatív részét. 

Na vajon sikerül közösen felvágnunk azt a tortát? 🙂

8. Dolgozz gyorsan, hogy megtaláld álmaid fotósát!

Jövőre lesz a lagzitok? Érdemes már jó előre felkészülnöd, ami a fotós keresést illeti! Sajnos a legtöbben már 1 évre előre be vannak táblázva. 

Az esküvői fotósok gyorsan betelnek, különösen az elképesztően tehetségesek. A forgalmas szezonjaikban jellemzően egy évre vagy még többre előre lefoglalják őket. A helyszín lefoglalása után talán a fotós kiválasztása, és időben történő lefoglalása a második legfontosabb dolog, ha nem akarsz lecsúszni a legjobbakról! 

Gréti és Dávid szerelmes hangulatban, az est végén. 

Természetesen ez csak néhány támpont, amelyeket a korábbi esküvői tapasztalatok alapján gyűjtöttünk össze. Mi is voltunk hasonló cipőben, ráadásul fotósként még nehezebb volt megtalálnunk a tökéletes fotóst. De hidd el, hogy ha időben, felkészülten ráfekszel a keresésre, akkor még megtalálhatod akár a jövő évi esküvődre is a kedvenc fotósodat (nálunk is van még pár szabad időpont.)

Van már konkrét elképzelésed az esküvői fotókat illetően? Még keresed az igazit? Kérj ajánlatot még ma, és mi hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot! 

További Képek: